Tjänster

Takbyte i Borås och Göteborg

Ett takbyte är inte bara en nödvändighet för att skydda din fastighet mot väder och vind, det är också betraktas som en god investering. Ett välskött och modernt tak ökar värdet på fastigheten och gör den mer attraktiv för potentiella köpare.

Å andra sidan kan ett fel utför takbyte bli en kostsam affär och det är viktigt att få arbetet utfört korrekt för att undvika dyra reparationer och efterverkningar. Därför är det klokt att anlita en expert som Fristad Tak för takbyte i Borås och Göteborg.

Lång erfarenhet

Fristad Tak har lång erfarenhet av takbyten och har sedan 1990 genomfört tusentals takbyten i Borås, Göteborg och omnejd. Med sådan gedigen erfarenhet kan vi erbjuda den kompetens och skicklighet som krävs för att hantera alla typer av takbyten.

Vi utför takbyten av papptak, tegeltak, plåttak, industritak och många fler. Vi byter och renoverar tak i alla storlekar, från villor till fritidshus, garage, uterum, radhus, större fastigheter, lagerlokaler och industritak – kort sagt, allt du kan tänka dig.

När du anlitar Fristad Tak får du en trygg och säker takbyte utförd av professionella takläggare som vet hur man byter tak på rätt sätt och som ger ditt tak det bästa skyddet mot väder och vind. Du kan lita på att vi tar hänsyn till ditt hus och dess specifika behov, och att de anpassar takkonstruktionen och materialvalen därefter.

Vi riktar oss till privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och fastighetsförvaltare. Vi lägger tak av högsta kvalitet, anpassade för det nordiska klimatet med regniga höstar, kalla vintrar och varma somrar. Samtliga av våra takbyten inkluderar en garanti som sträcker sig mellan 5 och 10 år, beroende på vilket material som används för taket.

Så om du funderar på att byta tak i Borås eller Göteborg, tveka inte att kontakta Fristad Tak. Vi har den erfarenhet och expertis som krävs för att garantera en smidig och problemfri takomläggning.

Bygglov vid takbyte?

I de flesta fall krävs det inte bygglov för att byta tak i Borås och Göteborg, så länge det inte innebär en ändring av byggnadens yttre utseende eller höjd på ett sätt som kan påverka omgivningen eller stadsmiljön. Om du endast byter takmaterial och behåller samma färg och form, bör det vanligtvis inte kräva bygglov.

Det är dock alltid bäst att kontrollera med din lokala byggnadsnämnd för att vara säker, eftersom reglerna kan variera beroende på plats och specifika omständigheter. Om du är osäker på om bygglov krävs för ditt takbyte, kontakta Borås Stad eller Göteborgs Stad för att få klarhet och rätt information.

Fristad Tak när det är dags för takbyte i Borås, Fristad och Göteborg.