Fönsterbyte Borås Fönsterrenovering Borås, fönsterrenovering Göteborg

Tjänster

Fönsterbyte i Borås och Göteborg

Funderar du på att byta fönster? Då har du kommit rätt. Fristad tak är specialister på fönsterbyten i Borås och Göteborg med omnejd. Fristad Tak tar hand om allt, från hembesök och kontrollmätning till leverans och färdigt montage. Våra egna, lokalt anställda hantverkare utför arbetet, så du behöver inte oroa dig för något.

Det är dags för fönsterbyte när du märker några av följande tecken:

Dålig energieffektivitet: Om du upplever kalla drag eller känner att värmen läcker ut genom fönstren kan det innebära att fönstren är dåligt isolerade.

Kondens mellan glasen: Om det bildas kondens mellan fönsterglasen kan det tyda på att tätningen är trasig och fönstren behöver bytas ut.

Svåra att öppna eller stänga: Om fönstren är svåra att öppna eller stänga, kan det bero på att mekanismerna är slitna eller skadade och behöver ersättas.

Skadat eller ruttnande trä: Om träramarna på dina fönster är skadade, svullna, ruttna eller angripna av insekter kan det vara dags för ett fönsterbyte.

Bullerproblem: Om du märker att ljudisoleringen är dålig och oväsen från utsidan stör dig inomhus kan det vara en indikation på att det är dags att byta fönster till bättre ljudisolerade modeller.

Estetiska skäl: Om dina fönster ser slitna ut, har skadad färg eller inte passar in i husets stil kan det vara dags att överväga ett fönsterbyte för att förbättra utseendet och värdet på din fastighet.

Om du upplever några av dessa problem kan det vara dags att kontakta oss på Fristad tak, din expert vid fönsterbyte i Borås och Göteborg med omnejd.

Behöver du inspiration?

För att avgöra vilket fönster som passar bäst för ett visst hus eller en viss stil, kan du överväga följande faktorer:

Arkitektonisk stil: Studera husets arkitektoniska stil och välj fönster som kompletterar den. Exempelvis passar traditionella träfönster bra till äldre hus medan moderna aluminiumfönster kan passa bättre till nyare byggnader.

Funktion: Fundera på fönstrets funktion och vilka behov det ska uppfylla. Behövs god ventilation, bättre ljusinsläpp eller kanske bullerreducering? Valet av fönstertyp kan påverkas av dessa faktorer.

Material: Välj ett fönstermaterial som passar husets stil och klimatet i området. Träfönster ger ett traditionellt och varmt utseende, medan aluminium och PVC-fönster är mer hållbara och kräver mindre underhåll.

Färg och ytbehandling: Färgen och ytbehandlingen på fönstren bör matcha husets exteriör och övriga detaljer för att skapa en enhetlig och harmonisk stil.

Energieffektivitet: Fönster med hög energieffektivitet kan bidra till minskade uppvärmnings- och kylkostnader. Välj fönster med bra isolerande egenskaper och energisparfunktioner som passar ditt klimat och energibehov.

Om du är osäker på vilka fönster som passar ditt hus och stil, kan du rådfråga oss på Fristad Tak. Vi har mångårig erfarenhet av fönsterbyten och kan ge dig rekommendationer baserade på dina specifika behov och preferenser.